2014. február 12., szerda

Gyakorlati lépések 2.- Mozogni, mozogni, mozogni...

       Már az első bejegyzésben említettem, hogy a mozgás elengedhetetlen a fogyókúra alatt. Viszont erre talán nehezebben szánjuk rá magunkat, mint magukra a diétákra. Különböző kifogásokat keresünk, miért nem csináljuk, például: -Nincs időm edzőterembe menni, -Nincs pénzem kondira, -Nem szeretek mások előtt tornázni, izzadni, szenvedni... Még sok dolgot ide tudnék sorolni, viszont szerintem mindenki érti, mire gondolok, kapásból beugrik, hogy mi mivel szoktunk mentegetőzni. Viszont sajnos azt kell mondanom, egy érv sem állja meg a helyét. Fontos a testmozgás, amit ugyebár nem csak edzőteremben lehet végezni, hanem otthon. Erre is lehetne sorolni az ellenérveket ("Nem akarok huppogni, mert zavarom az alattunk lakókat..."stb), de szerintem minden problémára meglehet találni a megoldást. A kérdés: Akarjuk?

Ebben a bejegyzésben szeretném megosztani veletek, miért jó mozogni, majd egy- két gyakorlati videót is mutatnék. Persze mindenki úgy végzi el a napi edzést, ahogy neki ideje, ereje, környezete engedi.

Miért jó a testedzés?

1. "Ha rendszeresen mozgunk,akkor a mozgás megakadályozza, hogy szervezetünk elveszíthesse a csontok építőanyagait. Vagyis a rendszeres mozgás segít a csontok gyengülésének elkerülésében."
2. "A mozgás természetesen élénkítő hatással van az emésztőrendszerünkre is. Ha rendszeresen végzünk testmozgást, azzal gyorsabb működésre ösztönözzük a bélműködést." 
3. "A rendszeres mozgás nélkülözhetetlen hatással van a vérkeringésünkre. A mozgással ugyanis fokozódik a szív teljesítménye, hiszen a mozgást végző izmokhoz kellő mennyiségű és oxigénben kellően gazdag vért kell szállítani. Ezért ha rendszeresen sportolunk valamit,akkor a szívizomzatunk erősödik, csökken a vérnyomás és csökken a szívbetegségek kialakulásának esélye is."
4. "A rendszeres mozgás az egyik legjobb természetes terápia rossz kedv ellen. Hatására ugyanis csökken a bennünk felhalmozódott frusztráció, élet telibbnek, jobb kedvűek leszünk. Ehhez járul hozzá az is, hogy a mozgás hatására nő az endorfintermelődés, fittebbnek, fiatalabbnak érezzük magunkat a korunknál, így nagyon sokat javul a közérzetünk is."
5. " Ha rendszeresen mozgunk, azzal nem csak testünket, de szellemünket is épen és egészségesen tarthatjuk. A mozgás hatására koncentrációs képességünk nő és nem romlik a korral a memóriánk. Sőt ha tapasztaljuk a memóriánk vagy a figyelmünk romlását, akkor rendszeres sportolással ezt visszahozhatjuk akár a régi szintre is."

Röviden- tömören pár jó érv a sportolás mellett. Ha belegondolunk nem csak a fogyókúránkat segítjük a mozgással, hanem hosszútávra befektetünk a testünk és a lelkünk egészségébe.

Hogyan mozogjunk?

Néhány tipp, milyen gyakorlatokat végezzünk. Ezeket otthon is meg tudjuk valósítani... :)

Bemelegítés:




Torna:






6. Házi praktikák Takács Nórával:

Természetesen el lehet járni futni, jogging-olni, sétálni, úszni, biciklizni, konditerembe is stb. Mindenki találja meg a számára legszimpatikusabb sportolási formát! Mert fontos, hogy mindeközben is jól érezzük magunkat!! Ne teher legyen! Kikapcsolódás! :) Már azzal is jó eredményeket érhetünk el, ha betesszük a kedvenc pörgős zenénket, s (mikor senki nem látja) átadjuk magunkat a táncnak, amit csak mi tudunk produkálni. Hisz, mint tudjuk, mások előtt nagyon jól takargatjuk, de mindenkiben lakozik egy profi táncos... ;)
Ez mellett gyakorolhatjuk a jól ismert törzsemelés, felülés hatékony duóját is!



Kellemes tornázást, sikeres karcsúsítást Mindenkinek!!! :)

Sok Puszi!

Bree


"A betegség után lesz édes az egészség, a baj után a jó, az éhség után a jóllakottság, az erőfeszítés után a pihenés."
Hérakleitosz

(Miért jó a test edzés forrása: Ép testben ép lélek)

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése