2014. január 30., csütörtök

Első lépések

Mennyi időt töltöttünk már el azzal, hogy feküdtünk az ágyon és arról ábrándoztunk, hogy néznénk ki szép vékonyan, kecsesen stb... De itt ki is fújt a dolog. Én bevallom őszintén, ha az álmodozásra szánt időm felét, arra fordítottam volna, hogy teszek valamit az ügy érdekében, most nem lennének ilyen problémáim.



Az első és szerintem a legfontosabb lépés: hogy meghozzunk egy végleges, határozott döntést: LE AKAROK FOGYNI! Nagyon fontos, hogy ez a mondat ott motoszkáljon folyamatosan az agyunkban, nem szabad elfelejtenünk, mert ha nem lebeg a szemünk előtt a célunk, akkor nem is fogjuk tudni teljesíteni azt.


Második lépés: Be kell állítanunk egy ideális tempót, ami alatt el akarjuk érni az álomsúlyunkat. Nagyon fontos: nem szabad irreális elvárásokat támasztanunk magunkkal szemben. Sokan ennél a lépésnél bukják el az álmukat. A gyors fogyásból szinte soha leszünk nem tartósan vékonyak, sőt az elvesztett súlyfelesleg többszöröse csúszik vissza ránk, nagyon kevés idő alatt. Tehát reális idő alatt, reális súlytól akarjunk megszabadulni!

Harmadik tudnivaló: A fogyókúra nem egyenlő az éhezéssel! Ezt mindig észben kell tartani. Nagyon kevés eredményt lehet azzal elérni, ha az ember megvonja a táplálékot a szervezetétől. Ettől csak legyengülünk, ingerültek leszünk, mert nem lesz eredményes a próbálkozásunk. Az éhezés lelki-testi megbetegedéshez vezet. Ne tegyük ki ennek magunkat. Figyelni kell arra, hogy annyit egyél, amennyi energiára szüksége van a szervezetednek. Ne többet, ne kevesebbet. Tudd kontrollálni magad, érezd hol a határ.

Negyedik tanács: Rendszeresen étkezz. Nagy hibám nekem is, hogy akkor eszem, mikor az eszem viszi. Délután háromig semmi, de utána a fél hűtőt. Úgy gondolom ezzel nem vagyok egyedül! Legyen rendszered! Reggelizz, ebédelj, uzsonnázz. Ez a három a minimum! A gyakori kevesebb étkezéssel a vércukorszintet folyamatosan a zsírégető zónában lehet tartani. 

Ötödik tipp: Étkezz minél egészségsebben! Ehhez egy két címszót szeretnék hozzáfűzni, részletesebben külön- külön térnék ki rájuk, másik bejegyzésekben. Fontos a folyadék fogyasztás. Nálam csoda számba megy, ha napi 1 liter vizet megiszom. Ez édes kevés! Minimum 2-3 liter víz lenne a normális. Lényeges, hogy ne cukrozott löttyöket igyál, hanem egyszerű, tiszta, friss vizet! Fogyassz jó zsírokat, kerülni kell a rossz zsírok használatát. Ehhez nem fűzök hozzá semmit, érdemes utána járni a témának, annak, akit érdekel, én is meg fogom tenni! Csökkentsd a cukrozott ételek számát! Csökkentsd a lisztből készült termékek fogyasztását!



Hatodik érdekesség: Szükségeseket a táplálkozáskiegészítők. Különböző vitaminokra, természetes étrend-kiegészítőkre igénye van a szervezetünknek. A fogyókúra alatt kiemelten oda kell figyelni a minőségi táplálkozásra, hogy a csökkentett kalóriabevitel ellenére a szervezet hozzájusson minden szükséges összetevőhöz, s elkerüld az erős éhség érzetet és evési rohamokat. De hangsúlyoznom kell ezek nem helyettesítik, hanem kiegészítik az étrendünket, ahogy azt a nevük is mutatja!!!

Hetedik lépés: Kihagyhatatlan a mozgás, mikor fogyókúrát tervezünk! Ha a testmozgással a zsírégetés a célunk, nagyon nem mindegy mit csinálunk. Ennek egy külön bejegyzést szentelek a közeljövőben! Itt csak annyit szeretnék leszögezni, szükség van a mozgásra, ha jó, tartós eredményekre vágyunk!



Remélem, már ez a kis bevezető segítségére lesz valakinek, hogy elinduljon az álmai felé, s most, talán több kudarc után, végre el is érje azokat! :)

Sok sikert Nektek!

Puszi:
Bree

"Amire az emberek sokáig, nagy akarattal, kitartással, előrelátással és körültekintéssel készülődnek, végül is bekövetkezik."
Márai Sándor

A bejegyzést ez a cikk inspirálta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése